Industrija Javna uprava
Zaposleni 22
Zagorska razvojna agencija – ZARA postavlja novi standard u javnom sektoru

Javna ustanova koja koordinira poslove regionalnog razvoja na području Krapinsko-zagorske županije. U svom radu je fokusirana  na strateško planiranje, pripremu i provedbu razvojnih projekata te predstavlja partnera izvrsnosti i kreativnosti koji oblikuje održivi razvoj Županije. Korisnici usluga su jedinice lokalne/regionalne samouprave, zdravstvene ustanove, obrazovne ustanove, ustanove u kulturi i ostala javnopravna tijela s područja Županije.

Industrija Javna uprava
Zaposleni 22
Izazovi
 • uvođenje organiziranog i strukturiranog sustava brige o zaposlenima
 • zadržavanje zaposlenih
 • smanjenje bolovanja
 • bolji employer branding
 • zadovoljstvo i angažiranost zaposlenih

MAMFORCE partnerstvo

„Uvođenje MAMFORCE standarda predstavljalo je idealan alat da se postigne željena promjena koja će zadržati postojeći kadar, povećati angažman zaposlenih, poboljšati produktivnost te pridonijeti promjeni organizacijske kulture“, rekla je Gordana Ana Dijaković koja je zadužena za ljudske resurse Zare.

 

Evaluacijom načina upravljanja uz analizu podatke o zaposlenima te njihovu povratnu informaciju o iskustvu rada u organizaciji, predložen je niz mjera poboljšanja na kojima se posvećeno radilo u jednogodišnjem periodu.

 

Uvedeno je nekoliko inicijativa kako bi se poboljšalo usklađenje vrijednosti do kojih drži organizacija s vrijednostima i načinom rada zaposlenih. Radilo se na poboljšanju direktne komunikacije zbog boljeg prenošenja informacija i povezanosti tima. Uvedeni su različiti oblici redovnih sastanaka i kanala komunikacije kojima se podržavaju organizacijske vrijednosti, razvija uključivost ili dijele informacije o benefitima kojima se pozitivno utječe na well-being zaposlenih. Uvedena je praksa redovnog kvartalnog feedback sastanka,  edukacije mekih vještina i vodstva uz pažnju o osobnom i profesionalnom rastu svih zaposlenih. Uz transparentno vođeni sustav omogućena je fleksibilnost rada,  što je izuzetno važno za usklađenje privatnog i poslovnog života zaposlenih koji su najvećim dijelom pripadnici generacije Y i roditelji male djece. Uveden je i sustav mentorstva kao vrlo važan oblik podrške razvoju ženskih karijera te  podrška za novozaposlene i dugo odsutne. Također, razvijena je i uvedena politika raznolikosti i uključenja.

 

Zahvaljujući posvećenom radu i uvođenju promjena, ostvareni su značajni pomaci u ključnim područjima certifikacije. Sustav upravljanja je poboljšan za izvanrednih 42 %, postignut je bolji odnos između nadređenih i zaposlenika, efikasnija raspodjela poslova, veća odanost zaposlenika te povećanje grupne kohezije. Zadovoljstvo i angažiranost porasli su za 18 % te zaposleni sada imaju snažan osjećaj pripadnosti organizaciji. Bolovanja su smanjena za 23% na zanemarivih 2,4% što je značajno poboljšalo produktivnost.

 

Dodatni vjetar u leđa daje i povratna informacija zaposlenih o boljem usklađenju privatnog i poslovnog te suradnji koji su ocijenjeni s visokih 88 %, dok je vodstvo dobilo visokih 93 % za  inkluzivni lidership. 95% zaposlenih preporučilo bi Zaru ženama kao dobro mjesto za rad.

Ove izvrsne rezultate potvrđuju i riječi zaposlenih.

Rezultati

rast-05

29% bolja suradnja

networking-19

18% bolji Engagement

Izjave zaposlenih

 

NOSITELJ PROJEKTA
Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
PARTNERI
Hrvatska zajednica županija
Spona Code
Provedbu projekta sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava, jednakost i građanstvo).
Ove su informacije objavljene u okviru EU projekta “Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce” uz financijsku potporu Programa Europske unije “Prava, jednakost i građanstvo” (2014-2020). Za sadržaj ove web stranice odgovorna je isključivo tvrtka Spona Code. Europska komisija ne prihvaća nikakvu odgovornost za način na koji će biti korištene informacije sadržane na ovoj web stranici.

Zanima Vas MAMFORCE Standard? Certificirajte svoje dobre prakse i postanite dio zajednice odgovornih poslodavaca!

 

  Zanima nas:

   Postani MAMFORCE INSIDER

   Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!