Industrija Roba široke potrošnje
Zaposleni 50
P&G Hrvatska – Snažna briga o zaposlenima – s naglaskom na ravnoteži privatnog i poslovnog života

Procter & Gamble Hrvatska dio je američke multinacionalne korporacije koja danas proizvodi više od 250 robnih marki robe široke potrošnje (Always, Pampers, Pantene, Oral-B, itd.) za više od pet milijardi potrošača u 180 država svijeta. Prema tržišnoj vrijednosti i vrijednosti dionica Procter & Gamble ubraja se u 15 najuspješnijih svjetskih tvrtki s godišnjim prometom od oko 40 milijardi dolara.

Industrija Roba široke potrošnje
Zaposleni 50
Izazovi
 • Daljnji razvoj izravnih i neizravnih komunikacijskih kanala
 • Jačanje potpore sustavu ženskog leadershipa
 • Proširenje ponude personaliziranih benefita
 • Unaprjeđenje rukovoditeljskih kompetencija

 

MAMFORCE Partnerstvo

Analizom podataka i procesa tijekom postupka certifikacije MAMFORCE standarda, utvrđeno je da tvrtka može nizom lokalnih aktivnosti dodatno poboljšati status kompanije poznate po uključivosti i jednakosti na radnom mjestu. Ponovnom procjenom i poboljšanjima u nizu dugogodišnjih dobrobiti – kao što su očinski dopust, financijske isplate za novorođenu djecu, pokriveno bolovanje, sufinanciranje božićnih poklona, organizacija radionica i predstava za djecu – podignuta je kvaliteta iskustva zaposlenika (+7%), upravljanje talentima sada je učinkovitije, smanjen je broj dana bolovanja, a više od 90% zaposlenih preporučilo bi Procter & Gamble kao dobro mjesto za rad kako muškarcima tako i ženama – primjerice, majčinstvo se ne doživljava kao prepreka za napredovanje u P&G-u. Razvoj rukovoditeljskih kompetencija i potpora ženskom liderstvu poboljšani su za 10%. Svi zaposleni smatraju da se u P&G-u istinski živi i poštuje raznolikost.

Rezultati

networking-19

12% bolja suradnja

rast-05

10% bolji inkluzivni lidership

 

NOSITELJ PROJEKTA
Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
PARTNERI
Hrvatska zajednica županija
Spona Code
Provedbu projekta sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava, jednakost i građanstvo).
Ove su informacije objavljene u okviru EU projekta “Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce” uz financijsku potporu Programa Europske unije “Prava, jednakost i građanstvo” (2014-2020). Za sadržaj ove web stranice odgovorna je isključivo tvrtka Spona Code. Europska komisija ne prihvaća nikakvu odgovornost za način na koji će biti korištene informacije sadržane na ovoj web stranici.

Zanima Vas MAMFORCE Standard? Certificirajte svoje dobre prakse i postanite dio zajednice odgovornih poslodavaca!

 

  Zanima nas:

   Postani MAMFORCE INSIDER

   Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!