Industrija
Zaposleni 13
Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije – PC KZŽ kroz brigu o zaposlenima radi na poticanju ženskog poduzetništva

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije mjesto je gdje se ideje pretvaraju u poduzetništvo, a inovacije u nove proizvode i usluge. Njihova misija olakšati je rast poduzetničkog ekosustava u Krapinsko-zagorskoj županiji, pružanjem poslovne podrške i mentorstva startupovima, etabliranim tvrtkama i istraživačkim organizacijama te njihovim povezivanjem s pružateljima rizičnog kapitala. U svom poslovanju nastoje stvoriti pozitivan utjecaj u regiji osnaživanjem poduzetnika i omogućavanjem da ostvare svoje ambicije. Glavne vrijednosti kojima se vode su autentičnost, kreativnost i suradnja koja omogućuje trajan uspjeh.

Industrija
Zaposleni 13
Izazovi

 • Poboljšanje ravnoteže privatnog i poslovnog života zaposlenih
 • Suzbijanje diskriminacije temeljen spola ili roditeljstva
 • Veće zadovoljstvo i angažman zaposlenih
 • Veća podrška zaposlenim roditeljima
 • Promicanje ženskih talenata u zajednici

MAMFORCE partnerstvo

Tijekom procesa certifikacije i MAMFORCE audita, Poduzetnički centar dobio je smjernice za daljnje aktivnosti usmjerene na ključna ciljana područja, a koje su pretočene u akcijski plan za jednogodišnje razdoblje. Najveća pozornost pritom je usmjerena na sprječavanje diskriminacije na temelju spola ili roditeljstva, razvijanje politika koje će osigurati jednake mogućnosti i ravnopravnost na radnom mjestu te stvaranje kulture podrške zaposlenima u balansiranju privatnih i poslovnih obaveza.

Razvijanjem dobre prakse „Mjesto bez predrasuda“ osigurane su edukacije zaposlenih o nevidljivim pristranostima i predrasudama koje mogu postojati u odnosu na roditeljstvo i spol na radnom mjestu. Istovremeno, provedene su edukacije rukovoditelja po pitanju jednakosti i ravnopravnosti s ciljem razvoja inkluzivnog lidershipa u organizaciji koji je procjenom zaposlenih ocjenjen s iznimnih 98%.

Provođenjem istraživanja o potrebama zaposlenih u suradnji s MAMFORCE timom uvedeni su dodatni fleksibilni radni aranžmani, plaćeni dopusti za polazak djeteta u prvi razred škole ili vrtić, omogućeno je fleksibilnije korištenje godišnjeg odmora, promovirana uloga očeva u skrbi za djecu i korištenje očinskog dopusta, a za djecu zaposlenih uvedeni su Dani otvorenih vrata kako bi ona i njihovi roditelji dobili više prilika za druženje i povezivanje. Navedeno je dovelo do porasta u području angažmana zaposlenih i podrške ravnoteži privatnog i poslovnog života na 95%. Stvarajući time „Radno mjesto usmjereno na obitelj“, Poduzetnički centar postao je organizacija koja se kroz prilagodbu radnog mjesta i rasporeda te edukaciju rukovoditelja o važnosti prilagodbe i usklađivanja poslovnog i privatnog života zaposlenih ističe, ne samo kao poželjan poslodavac, već i kao poslodavac jednakih mogućnosti.

Rezultati

ikona

Bolji Work-life Balance

rast2-12

Bolji Engagement

Izjave zaposlenih

 

NOSITELJ PROJEKTA
Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
PARTNERI
Hrvatska zajednica županija
Spona Code
Provedbu projekta sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava, jednakost i građanstvo).
Ove su informacije objavljene u okviru EU projekta “Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce” uz financijsku potporu Programa Europske unije “Prava, jednakost i građanstvo” (2014-2020). Za sadržaj ove web stranice odgovorna je isključivo tvrtka Spona Code. Europska komisija ne prihvaća nikakvu odgovornost za način na koji će biti korištene informacije sadržane na ovoj web stranici.

Zanima Vas MAMFORCE standard? Certificirajte svoje dobre prakse i postanite dio zajednice odgovornih poslodavaca!

 

  Zanima nas:

   Postani MAMFORCE INSIDER

   Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!