Industrija Financije
Zaposleni 64
BKS Bank AG, Glavna podružnica Hrvatska – MAMFORCE standard u kategoriji GROW

BKS Bank AG sa sjedištem u Klagenfurtu, Austrija, zapošljava više od 1.100 djelatnika i bavi se obavljanjem bankarskih te leasing poslova na tržištima u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji i Slovačkoj. Hrvatska podružnica BKS banke broji 64 zaposlenika. Tvrtka drži MAMFORCE GROW Standard od 2018. godine. Prošli su dva MAMFORCE ciklusa procjene i primijenili su mnoge nove mjere koje olakšavaju ravnotežu između poslovnog i privatnog života te pravičnosti na radnom mjestu.

Industrija Financije
Zaposleni 64
Izazovi
 • Učinkovitiji rad menadžera
 • Bolja podrška ravnoteži privatnog i poslovnog života zaposlenih
 • Veći udio žena na višim položajima
 • Razvoj menadžerskih kompetencija

MAMFORCE Partnerstvo

Bliskom suradnjom s MAMFORCE timom, vodstvo BKS banke prepoznalo je nedostatak ženskih stručnjaka u svojim redovima. Podaci pokazuju sistemsko pitanje nesvjesne pristranosti, značajnu prepreku zaposlenju i profesionalnom razvoju zaposlenica. Kao odgovor na potrebu za sustavnim pristupom rodnoj ravnopravnosti, najviše rukovodstvo BKS banke sponzoriralo je trening nesvjesne pristranosti koji je organizirao MAMFORCE tim.

Vodstvo Banke odlučilo je ojačati svoju predanost borbi protiv pristranosti na radnom mjestu preinakom politike i postupaka zapošljavanja i napredovanja kako bi ih učinili rodno osjetljivima. Banka nastavlja pratiti indikatore raznolikosti. Od završetka MAMFORCE procjene, Banka posvećuje posebnu pozornost razvoju ženskih talenata.

Banka je započela organizirati godišnji obiteljski dan kako bi djecu upoznala s profesionalnim životom svojih roditelja, te kako bi postala poslodavac prijatelj obitelji. Kao rezultat toga, Banka uistinu ispunjava svoju obvezu da podrži zaposlene roditelje – za svako novorođeno dijete njezini zaposleni dobivaju maksimalnu roditeljsku naknadu i prigodni poklon, a tijekom školskih ljetnih praznika Banka subvencionira ljetne kampove i druge aktivnosti za djecu zaposlenih.

Rezultati

zene-33

Udio žena menadžerica porastao sa 16% na 30%

rast2-12

Stopa unapređenja žena porasla sa 0% na 50%

obitelj-12

Uvedeni programi podrške zaposlenim roditeljima

djeca-40

Uvedena financijska podrška roditeljima za novorođenčad

Iskustva zaposlenih

  Zanima nas:


   Postani MAMFORCE INSIDER

   Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!