Industrija Cementna industrija
Zaposleni 449
CEMEX – MAMFORCE standard u kategoriji BASIC

Na hrvatsko tržište CEMEX je stigao 2005. godine preuzimanjem britanske RMC Grupe, a time i Dalmacijacementa, tvrtke sa stoljetnom tradicijom proizvodnje cementa.

Službenom promjenom naziva u CEMEX Hrvatska, tvrtka 2008. godine ulazi u stopostotno vlasništvo CEMEX Investments Limiteda. Tom akvizicijom CEMEX postaje vodeći proizvođač cementa u regiji koja obuhvaća Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru, kao i na brojnim drugim europskim tržištima.

Osnovan 1906. u Meksiku, CEMEX je od malog lokalnog igrača, brojnim akvizicijama, postao uspješna globalna kompanija koja osigurava građevinske proizvode najviše kvalitete i pouzdanu uslugu kupcima i zajednicama u više od 50 zemalja svijeta.

Osiguravaju da se zaštita zdravlja i sigurnosti zaposlenih, kooperanata i zajednice nađu uvijek na prvom mjestu. Vjeruju da nula ozljeda i nesreća sa smrtnim posljedicama nije samo cilj, već nužnost.

Primjena globalnog znanja na lokalnim tržištima njihova je konkurentska prednost. Globalno razmjenjuju ideje kako bi uvećali doprinose pojedinaca.

Industrija Cementna industrija
Zaposleni 449
Izazovi
 • poboljšanje iskustva zaposlenih
 • veća uključenost žena na rukovodećim položajima
 • definiranje specifičnih programa i akcijskih planova za jačanje raznolikosti i uključivosti
 • praktični savjeti kako viziju i strategiju pretočiti u stvarnost
 • definiranje prikladnih mjera za unapređenje organizacijskog okruženja u smislu prakticiranja raznolikosti, jednakosti i uključivosti u svakodnevnom poslovanju

Zanima Vas MAMFORCE standard? Certificirajte svoje dobre prakse i postanite dio zajednice odgovornih poslodavaca!

 

  Zanima nas:


   Postani MAMFORCE INSIDER

   Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!