Industrija Zdravstvene usluge
Zaposleni 23
Poliklinika Sinteza – Start-up koji gradi dobre organizacijske temelje za velike planove

Poliklinika Sinteza već 15 godina pruža cjelovitu zdravstvenu uslugu najvišeg standarda, temeljenu na izvrsnosti medicinskog pristupa u ranom otkrivanju i prevenciji, zdravstvenom savjetovanju i liječenju uz najsuvremeniju medicinsku opremu. U svome radu posvećeni su unaprjeđenju zdravlja pacijenata kroz pravovremenu preventivu i vrhunsko liječenje, s najboljom svjetskom praksom, a njihovi liječnici i specijalisti svojim znanjem, iskustvom, profesionalnošću i pristupom svaki posjet čine izuzetnim.

Industrija Zdravstvene usluge
Zaposleni 23
Izazovi
 • Uspostavljanje organiziranog i strukturiranog HR sustava
 • Poboljšanje internih kanala komunikacije
 • Kreiranje benefit programa koji odgovaraju potrebama zaposlenih
 • Izgradnja sustava procjene radnog učinka i objektivnog prepoznavanja doprinosa
 • Stvaranje kulture podrške i fleksibilnosti

MAMFORCE partnerstvo

Sveobuhvatna analiza organizacijskih politika i procedura, podataka o zaposlenima i povratne informacije zaposlenih u okviru MAMFORCE certifikacije pokazala je ključna područja s prostorom za poboljšanje u Poliklinici Sinteza. Temeljem rezultata izrađen je akcijski plan usmjeren na praćenje i poboljšanje internih procesa koji će uspješno pratiti planirani rast organizacije.

 

Komunikacija unutar organizacije istaknula se kao jedno od glavnih područja na kojem je potrebno raditi, a akcijskim planom određeno je uvođenje dodatnih timskih i operativnih sastanaka s propisanim trajanjem koje ne ulazi u privatno vrijeme zaposlenih, te razgovori jedan-na-jedan kao još jedan korak u izgradnji kulture konstruktivnog feedbacka. Korištenje aplikacija za brzu razmjenu poruka te razvoj Intraneta uz bazu dokumenata važnih za poslovanje osmišljeni su za bržu razmjenu potrebnih informacija koje zaposlenima postaju direktno dostupne. Za nove i stare zaposlene osmišljen je priručnik obogaćen vrijednim sadržajem kako bi svi zaposleni imali sve najvažnije informacije na jednom mjestu.

 

Za ostvarivanje vizije i misije Poliklinike pristupilo se procesu njihova jasnog definiranja, a zatim i komuniciranja prema svim zaposlenima što čini temelj u izgradnji vrijednosti organizacije. Ujedno, kod sadašnjih i budućih zaposlenih osigurava jasnoću smjera u kojem se organizacija kreće te ih motivira da svojim angažmanom budu dio tog procesa.

 

Nagli rast broja zaposlenih koji prati startupove traži organiziran i strukturiran sustav praćenja radnog učinka, a suradnja s MAMFORCE timom usmjerila je Polikliniku Sinteza na njegovu važnost, usmjeravajući ju na postavljanje jasnog i objektivnog sustava koji će prepoznavati talente, osigurati neovisnost napredovanja o nesvjesnim pristranostima i nagrađivati doprinos zaposlenih.

Izjave zaposlenih

 

NOSITELJ PROJEKTA
Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
PARTNERI
Hrvatska zajednica županija
Spona Code
Provedbu projekta sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava, jednakost i građanstvo).
Ove su informacije objavljene u okviru EU projekta “Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce” uz financijsku potporu Programa Europske unije “Prava, jednakost i građanstvo” (2014-2020). Za sadržaj ove web stranice odgovorna je isključivo tvrtka Spona Code. Europska komisija ne prihvaća nikakvu odgovornost za način na koji će biti korištene informacije sadržane na ovoj web stranici.

Zanima Vas MAMFORCE standard? Certificirajte svoje dobre prakse i postanite dio zajednice odgovornih poslodavaca!

 

  Zanima nas:

   Postani MAMFORCE INSIDER

   Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!