Industrija Financijske djelatnosti i savjetovanje
Zaposleni 150
MAZARS – MAMFORCE standard u kategoriji LEAD

Mazars je vodeće međunarodno, revizorsko, porezno i savjetodavno poduzeće koje teži izgradnji ekonomskih temelja poštenog i uspješnog društva.

Mazars je osnovan u Europi, a danas je prisutan u više od 90 zemalja te broji 44.000 stručnjaka – 28.000 u integriranom partnerstvu, 16.000 putem Mazars North America Alliance – čiji je cilj pomoći klijentima maksimalno iskoristiti sve poslovne prilike i poslovati s pouzdanjem i sigurnošću.

Mazars u Hrvatskoj broji 150 stručnjaka u područjima revizije, savjetovanja, poreza i računovodstva, a među njima se nalazi više ovlaštenih revizora, ovlaštenih poreznih savjetnika, procjenitelja i ACCA kvalificiranih zaposlenih. Njihov cilj je uvijek biti iznad očekivanja i potreba klijenata. Stoga posvećuju dužnu pozornost obrazovanju, poštenju i poštivanju zakona te principu vrijednost za novac. Integritet, odgovornost, raznolikost i poštovanje, tehnička izvrsnost i neovisnost su vrijednosti kojima se vode u uspostavljanju svih procesa unutar Mazarsa što im omogućuje uspješnu suradnju s ljudima i tvrtkama koji dijele iste vrijednosti, viziju i ciljeve.

Industrija Financijske djelatnosti i savjetovanje
Zaposleni 150
Izazovi
 • strukturiranje poslovnih procesa s obzirom na tranziciju iz obiteljske tvrtke u veću organizaciju
 • povećanje angažiranosti zaposlenih
 • poboljšanje komunikacije u organizaciji
 • unapređenje kulture podrške i fleksibilnosti
 • privlačenje i zadržavanje najboljih talenata
 • razvoj inkluzivnog leadershipa
 • dolazak novih generacija s drugačijim mindsetom
 • strukturiranje i unapređenje sustava upravljanja talentima

MAMFORCE partnerstvo

Tijekom MAMFORCE certifikacije, održano je više edukacija s područja dobrobiti, uveden je program razvoja liderstva, održane su edukacije na temu mekih vještina i žena u biznisu  te sada skoro svi zaposleni (97%) smatraju da mogu bez ustručavanja tražiti edukacije koje im trebaju i jednako toliko smatra da organizacija nudi odgovarajuće edukacije kako bi izgradili kompetencije koje su im potrebne. Menadžment je sudjelovao i na konferencijama za žene u liderstvu (Women Development Day, Women in Adria) te su se uključili u ženske mreže.

Radilo se na razvoju kulture prenošenja povratnih informacija uz razvoj smjernica za organiziranje internih sastanaka kako se ne bi gubilo na efikasnosti i ne bi ulazilo u privatno vrijeme zaposlenih.   Propisane su i prakse za korištenje godišnjih odmora kako bi se osigurale zamjene i nesmetano odmaranje. Razvijen je i sustav financijskog i nefinancijskog nagrađivanja te je omogućena objektivna mjerljivost kompetencija i učinka kroz ključne indikatore uspješnosti (KPI) i razvojne alate koji su lišeni pristranosti.

Uveden je niz pogodnosti za roditelje kao što je slobodan dan za polazak u školu i vrtić, prilagodba  radnog vremena po povratku s roditeljskog dopusta sukladno željama roditelja te pravo prvenstva pri izboru vremena godišnjeg odmora. Aktivno se radilo i na promociji očinskog dopusta.

Kao rezultat svih provedenih aktivnosti poraslo je i zadovoljstvo zaposlenih za 5%, dok je procjena inkluzivnog vodstva bolja za 6 %. Osjećaj ravnoteže privatnog i poslovnog je porastao na 84 %, a 97 % roditelja kaže da može dogovoriti izostanak zbog privatne potrebe.

Povećana je zastupljenosti žena u menadžmentu za 16 % čime žena sada čine nadpolovičnu većinu od 56 %. Evaluacija ukupnog sustava upravljanja se poboljšala za 27 % na visokih 95 % čime je MAZARS dobio status MAMFORCE LEAD kompanije.

Rezultati

ikona

Poboljšanje ukupnog

sustava upravljanja za 27%

ikona

Povećanje zastupljenosti

žena u menadžmentu za 16%

Suradnja s MAMFORCE timom

 

NOSITELJ PROJEKTA
Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
PARTNERI
Hrvatska zajednica županija
Spona Code
Provedbu projekta sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava, jednakost i građanstvo).
Ove su informacije objavljene u okviru EU projekta “Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce” uz financijsku potporu Programa Europske unije “Prava, jednakost i građanstvo” (2014-2020). Za sadržaj ove web stranice odgovorna je isključivo tvrtka Spona Code. Europska komisija ne prihvaća nikakvu odgovornost za način na koji će biti korištene informacije sadržane na ovoj web stranici.

Zanima Vas MAMFORCE standard? Certificirajte svoje dobre prakse i postanite dio zajednice odgovornih poslodavaca!

 

  Zanima nas:

   Postani MAMFORCE INSIDER

   Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!