Industrija Financije
Zaposleni 791
Addiko Bank – MAMFORCE standard u kategoriji GROW

Addiko Bank d.d. na hrvatskom tržištu posluje od 1996. godine, nudeći financijske proizvode i usluge pravnim osobama, javnim institucijama i građanima. Ima 35 poslovnica i pet mobilnih timova te više od 200 bankomata diljem Hrvatske, a financijske usluge pruža za više od 260.000 klijenata. Dio je Addiko Grupe, koja se specijalizirala za potrošačko kreditiranje i kredite za male i srednje poduzetnike s fokusom na razvoj poslovanja. Addiko je prepoznata i kao predvodnik digitalizacije u bankarstvu.

Industrija Financije
Zaposleni 791
Izazovi
 • Osnaživanje žena
 • Stvaranje kulture podrške zaposlenim roditeljima
 • Promoviranje očinskog dopusta
 • Povećanje zadovoljstva zaposlenih

MAMFORCE partnerstvo

Tijekom procesa MAMFORCE certifikacije i audita, Addiko banka je uspješno postavila akcijske planove u skladu s dobivenim rezultatima evaluacije. Fokusirali su se na obiteljsku odgovornost i rodnu ravnopravnost te ih uključili u svoje nove politike, kojima je cilj rodni balans na ključnim razinama upravljanja. Kako bi se otklonile pristranosti u postupku selekcije u postojeće politike su uvedene i preporuke o zapošljavanju kandidata podzastupljenog spola u slučaju izjednačenih kriterija te rodno uravnotežene komisije koja održava intervjue. Uključivost podržavaju komunikacijom na internoj mreži  (Priče netipičnih bankara, Poslovno vs. Osobno, npr.) te edukacijama menadžmenta na tu temu. Razvijena je i nova strategija povećanja dobrobiti unutar koje se provode edukacije s temama važnim za ukupno zdravlje zaposlenih te unutar koje su uvedene nove pogodnosti za zaposlene poput Multiplus kartice i slobodnog dana za roditelje prvašića te niz dodatnih internih sadržaja. Osiguran je nastavak hibridnog načina rada i nakon pandemije. Usklađen je i pravilnik o rukovoditeljskim kompetencijama u kojem se sada nalaze vrijednosti i ponašanja koja podržavaju suradnju, uključivost, dijeljenje ideja. Sve navedeno rezultiralo je deset postotnim porastom ukupnog zadovoljstva i angažmana zaposlenih. Zahvaljujući ulaganjima u razvoj vodstva i radu na razvoju rukovoditeljskih kompetencija uključivosti – inkluzivno vodstvo je prema povratnoj informaciji zaposlenih bolje za 9%. Stope bolovanja smanjene su za 2%. Dodatno, banka je po prvi puta izradila izvještaj Gender Pay Gap koji od 2023. postaje u bankama EU i regulatorna obaveza. Addiko banci još preostaje provedba planiranog mentoring programa za žene i provedba leadership programa na temu raznolikosti i uključivosti.

Rezultati

ikona

10% bolji Engagement

ikona

10% bolji Work-life Balance

 

NOSITELJ PROJEKTA
Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
PARTNERI
Hrvatska zajednica županija
Spona Code
Provedbu projekta sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava, jednakost i građanstvo).
Ove su informacije objavljene u okviru EU projekta “Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce” uz financijsku potporu Programa Europske unije “Prava, jednakost i građanstvo” (2014-2020). Za sadržaj ove web stranice odgovorna je isključivo tvrtka Spona Code. Europska komisija ne prihvaća nikakvu odgovornost za način na koji će biti korištene informacije sadržane na ovoj web stranici.

Zanima Vas MAMFORCE standard? Certificirajte svoje dobre prakse i postanite dio zajednice odgovornih poslodavaca!

 

  Zanima nas:

   Postani MAMFORCE INSIDER

   Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!