13. kol. 2021.

Javna predstavljanja projekta „Rekreiraj život i posao za žene i muškarce“ okupila preko 1000 posjetitelja

U sklopu EU financiranog projekta, čiji je nositelj Ministarstvo rada, mirovinskoga osiguranja, obitelji i socijalne politike, a parneri su Hrvatska zajednica županija i tvrtka Spona Code, održano je 5 javnih događanja sa svrhom predstavljanja projekta u Rijeci, Varaždinu, Splitu, Osijeku i Puli.

Unatoč pandemiji, javna događanja u svih pet gradova ispunila su očekivanja i rezultirala značajnom interesu raznih skupina društva. Projekt „Rekreiraj život i posao za žene i muškarce“ predstavljen je hibridno, uživo s live prijenosom, u svim gradovima izuzevši Pule te tako ukupno okupio preko 1100 posjetitelja.

Javna predstavljanja okupila su predstavnike Vlade, regionalnih i lokalnih samouprava, nevladinih oraganizacija, akademske stručnjake, predstavnike raznih kompanija te medija. Neki od gustujućih sudionika na eventima bili su bivša državna tajnica Majda Burić iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, državni tajnik Ivan Vidiš iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, predsjednica Skupštine Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić i mnogi drugi.

U sklopu projekta, direktorica tvrtke Spona Code koja vodi kompanije kroz promjenu organizacijske kulture kako bi se razvili u radna okruženja koja se ističu kao prijatelji obitelji i žena, Diana Kobas Dešković, prezentirala je i mogućnosti europskim sredstvima financiranog uključenja u MAMFORCE SOCIETY kroz audit – strateški alat kreiranja organizacijske kulture koja omogućuje usklađenje profesionalnih i obiteljskih obaveza te jednake mogućnosti razvoja karijera muškaraca i žena.

Smanjene stope bolovanja, veće zadovoljstvo zaposlenih, porast produktivnosti i veći broj žena na rukovodećim pozicijama – rezultati su promjena koje smo kroz audit proveli u 40 organizacija. To su jasni pozitivni pomaci, apsolutno mjerljivi, koji potvrđuju da promišljamo u dobrom smjeru. Zahvaljujući projektu Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce 20 tvrtki ima priliku poboljšati svoje politike i prakse, te posljedično, što je ključno, i produktivnost, a sve uz EU sufinanciranje.“ – istaknula je Kobas Dešković.

U sklopu javnih predstavljanja projekta prikazana je predstava „Posao i život za žene i muškarce“ Udruge Riječi/Prave/Predstave, u prilagođenom video formatu zbog aktualne pandemije.

Na kraju svakog događanja upućen je javni poziv tvrtkama za uključenje u MAMFORCE SOCIETY o čemu više informacija možete naći na web stranici www.mamforce.hr, gdje se nalaze sve informacije o projektu.

 

.

    Postani MAMFORCE INSIDER

    Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!