05. lis. 2018.

Gloria i Women’s Empowerment Forum – konferencija žene u biznisu

Globus, 5.10.2018., str. 54-55.

“Kompanije koje imaju podjednak broj muškaraca i žena u upravama bilježe 35 posto veći povrat kapitala” – istaknuto je na konferenciji Žene i biznis – nevidljive prepreke i neotkrivene mogućnosti – na kojoj su su uz ostale sudjelovali Melanie Seier Larsen, partnerica i direktorica u Boston Consulting Grupi, švedska veleposlanica Diana Madunic, članica Uprave Zabe Dijana Hrastović i predsjednik Uprave TELE2 Viktor Pavlinić.

Ima toga još,tvrtke s rodno uravnoteženim rukovodećim kadrom dvostruko su otpornije na tržištu, a pokazalo se i da su takve kompanije lakše prebrodile globalnu krizu 2008. To bi trebao biti znakovit indikator hrvatskoj poslovnoj kremi, posebno ako se prisjetimo da se CROBEX još uvijek nije uspio vratiti niti na razine pretkriznog razdoblja, ali pred nama je još dug put.

“Dva su ključna momenta. Da, žena treba dobiti priliku, ali treba je i prihvatiti. Imala sam situacije da su žene odbijale prilike koje im se nude” – upozorila je Marinka Akrap, direktorica Korporativnih komunikacija u Podravci, na panelu održanom u sklopu konferencije “Žene i biznis”. Na njemu su se okupili predstavnici nekoliko domaćih kompanija koji, barem na lokalnoj sceni, prednjače sa svojim politikama o spolnoj ravnopravnosti na radnome mjestu.

“Možda su se u prošlosti žene probijale u poslovnom svijetu pokušavajući prilagoditi svoje metode rada muškom svijetu, ali njihova prednost u budućnosti bit će upravo to što su žene” – dodao je Pavlinić.

Cijeli članak dostupan je ovdje..

    Postani MAMFORCE INSIDER

    Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!