17. ruj. 2021.

HR2 – Jesu li tradicionalne rodne uloge još uvijek dominantne u odgoju? Jesu li poslovi rodno podijeljeni?

Povodom završetka projekta #MIMOŽEMOJEDNAKO Ankica Tomašković ugostila je našu Dianu Kobas Dešković na HR2 u emisiji “Ovo malo duše”.

Povodom završetka projekta #MIMOŽEMOJEDNAKO Ankica Tomašković ugostila je našu Dianu Kobas Dešković na HR2 u emisiji “Ovo malo duše”. Pričale su o rodnim temama u obitelji i obrazovanju, o uvidima koje je Institut Zaposlena mama stekao tijekom aktivnosti projekta te početku novog dvogodišnjeg projekta Pobudimo jednakost – Kindle Equality.

Kroz novi projekt kojim se nastavlja istraživati ovo važno područje u obrazovanju kreirali smo program koji će nastavnicima i stručnim službama pomoći da utječu na smanjenje rodnih stereotipa i nesvjesne pristranosti koje često mogu rezultirati budućim profesionalnim odabirima koji nisu u skladu s interesima i sklonostima djece. Više o svemu možete čuti na snimci cijele emisije.

 

    Postani MAMFORCE INSIDER

    Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!