10 godina MAMFORCE standarda

MAMFORCE već 10 godina potiče poslodavce da odgovornim upravljanjem pomognu zaposlenima, u usklađivanju privatnog i poslovnog života, zadrže najbolje talente i postanu lideri promjene koji omogućavaju ženama da imaju sve – i obitelj i karijeru

Fleksibilnost na radnom mjestu omogućava ravnotežu privatnog i poslovnog života, naročito mladih roditelja, a tvrtke koje nude family-friendly okruženje postaju standard bez kojeg se više ne mogu privući mladi talenti. Time se istovremeno mladim majkama i roditeljima daje prilika da budu uspješni u svim svojim ulogama – roditeljstvu i profesionalno. Raznolikost doprinosi uspješnosti poslovanja pri čemu je značajan doprinos i veći udio žena u menadžmentu uključujući i sami upravljački vrh.

Umijeće je kreirati radnu klimu podrške, suradnje i povjerenja te time privući i zadržati najbolje talente. Organizacijama na tom putu već 10 godina uspješno pomaže tvrtka Spona Code postupkom certifikacije kojim se uvodi MAMFORCE standard.

MAMFORCE

 

MAMFORCE standard dodjeljuje se tvrtkama, organizacijama i institucijama koje zadovoljavaju standarde kvalitete u odnosu sa zaposlenima, omogućavaju zaposlenim roditeljima usklađivanje profesionalnih i obiteljskih obaveza te pružaju zaposlenim ženama jednake prilike u izgradnji karijere. Pristup se temelji na podacima te pokazuje da su u zadnjih 10 godina family-friendly radno okruženje i ravnoteža poslovnog i privatnog postali važan dio employer brandinga, napredovanje žena na najviše pozicije prepoznato je kao važno za poslovanje, a očevi na roditeljskom dopustu pomalo postaju redovna praksa.

Podaci iz 50 MAMFORCE certificiranih organizacija u kojima su poboljšani uvjeti rada za ukupno 40.000 zaposlenih pokazuju da se unutar godinu dana od dobivanja Osnovnog MAMFORCE standarda bolovanja smanjuju za 11%, dok se ukupno zadovoljstvo zaposlenih povećava za 19,5% što rezultira boljim brendom poslodavca za 4,5 %. Razumijevanje potreba žena u organizacijama i osvještavanje njihovog potencijala rezultira povećanjem žena među talentima za 15 %, među nasljednicima za više pozicije 9% te s prosječno 29% više ženskih promocija.

Visnja Ljubicic MAMFORCE

 

„MAMFORCE je postao priznat znak kvalitete odgovornih poslodavaca , no do prihvaćanja, razumijevanja i osvještavanja važnosti onoga što radimo trebalo je proći kroz veliki broj prepreka. Drago mi je da nakon 10 godina sustavnog rada rezultati pokazuju koliko smo unaprijedili uvjete rada, nametnuli i učinili važnima teme obiteljskog radnog okruženja i ravnoteže privatnog i poslovnog života koje su postale važan dio strategija razvoja brenda poslodavca. Također, napredovanje žena na najviše pozicije je prepoznato kao važno za poslovanje, a tate na roditeljskom dopustu više nisu čuđenje. Još je puno posla pred nama, ali dokazali smo da smo na dobrom putu.“ – rekla je na proslavi 10 godina MAMFORCE Standarda kreatorica MAMFORCE metode i direktorica konzultantske tvrtke Spona Code, Diana Kobas Dešković.

Povodom deset godina rada uručena su priznanja pojedincima i organizacijama bez čije podrške i ustrajnog rada ne bi bilo ni postignutih rezultata koji se ogledaju u pravičnijim uvjetima rada. Među dobitnicima priznanja našli su se Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković, Martina Cvitanović i Maja Deković Mondekar iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, A1, INA, Poslovna inteligencija, Goran Ogurlić (glavni urednik Jutarnji List), Zrinka Grancarić (HRT), Bruno Šimleša, Darko Buković (Poslovni FM), Dubravka Jusić, Maja Pokrovac (Obnovljivi izvori energije Hrvatske), Vali Marszalek (UN Global Compact), Bestias i Nikola Dešković.

Ako želite saznati više o MAMFORCE postupku certifikacije javite se, rado ćemo pomoći razvoju vašeg brenda poslodavca!

  Zanima nas:

   

  Prvi doznajte novosti!

    Postani MAMFORCE INSIDER

    Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!