DIMENZIJE ZA WEB (1)

NESVJESNA PRISTRANOST U
RADNOM OKRUŽJU

Nesvjesna pristranost termin je koji se odnosi na usvojene stereotipe koji su automatski, nenamjerni, univerzalni i sposobni utjecati na ponašanje ljudi. Edukacija o nesvjesnoj pristranosti osmišljena je kako bi ljude izložila njihovim nesvjesnim predrasudama, pružila alate za korigiranje automatskih obrazaca razmišljanja te uklonila diskriminirajuće ponašanje.
 • Broj muškaraca uvelike nadmašuje broj žena na rukovodećim pozicijama, osobito na najvišim položajima u mnogim organizacijama
 • Od poslovnih odjela do kongresnih dvorana, od sveučilišta do sudova, od vjerskih institucija do filantropskih organizacija, muškarci imaju veću vjerojatnost da budu percipirani kao vođe od žena
 • Broj žena na rukovodećim pozicijama neće se znatno povećati


Svjesno ili ne, rodna pristranost ograničava žene u karijeri

Najčešći primjeri nesvjesne pristranosti

Simpatičnost i kažnjavanje asertivnosti
Pristranost sličnosti
Pristranost prema majčinstvu
Pristranost pri zapošljavanju i sumnja u vještine
Manje priznanja za uspjeh i krivnja za nesupjeh

Fortunately for serious minds, a bias recognized is a bias sterilized.

Benjamin Haydon

Ovaj program uključuje učenje novih načina ponašanja u svakodnevnim situacijama u radnoj okolini.

 • Definiranje nesvjesne pristranosti
 • Mjerenje nesvjesne pristranosti
 • Održavanje nesvjesne pristranosti
 • Mijenjanje nesvjesne pristranosti

  Odaberite:

  Ispunjavanjem ovog obrasca dajete nam suglasnost da vas kontaktiramo za potrebe davanja odgovora na Vaš upit. Prikupljeni podaci bit će pohranjeni u našoj bazi kontakata, neće biti javno objavljeni niti će se koristiti za bilo što drugo osim u navedenu svrhu. U svakom trenutku imate pravo uvida u pohranjene podatke, zatražiti njihov ispravak ili njihovo brisanje iz naše baze kontakata. Za te potrebe molimo da nam se obratite na info@mamforce.hr.

  Ukoliko želite da Vas kontaktiramo u ostale svrhe (slanje newslettera, pozivanje na javne događaje/evente, konferencije, informiranje o našim uslugama i slanje promotivnih materijala), označite „Želim primati obavijesti“.

   Postani MAMFORCE INSIDER

   Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!