Corporate Network Group (CNG)

Kratki video s Corporate Network Group - Odvažnost za promjenu – žene lideri kroz povijest, 15.6.2015.

  

 

MAMFORCE i Institut ZAPOSLENA MAMA

pozivaju Vas na Corporate Network Group (CNG)

 

Uz gostovanje dr. Paula Vanderbroecka, jednog od vodećih stručnjaka za ženski lidership i upravljanje talentima na rodno balansiran način, koji je i autor knjige Leadership Strategies for Women: Lessons from Four Queens on Leadership and Career Development. Paul ima više od 25 godina iskustva rada za kompanije s liste Fortune500 - Shell, General Motors, UBS te kao organizacijski konzultant za Nestlé, Ernst & Young, Lufthansa, Danone, Roche, Airbus, Mazda, Microsoft. Gostujući je predavač na vodećim poslovnim školama – IMD i INSEAD.

U razvoju bilo koje strategije važno je uzeti u obzir povijesne činjenice. Paul će na primjeru četiri kraljice koje su svojim vještinama i hrabrošću došle do vrha i zadržale se tamo izvući pouke za uspjeh u današnjem poslovnom okruženju. Upečatljivi primjeri i otvarajuće spoznaje dolaze u pravo vrijeme, kao inspiracija za promjene tijekom ljeta koje je pred nama.


  

Dobit ćete odgovore na pitanja:

  • kako doći na vrh i ostati na njemu
  • kako uspješno voditi na autentičan, ženski način
  • što možemo naučiti iz povijesti (Historia est magistra vitae)
  • kako uspješno balansirati timove po načelu rodne jednakosti
  • zašto nam je važno usklađenje privatnog i poslovnog života za napredak u karijeri

Kome se obraćamo

  • poslovnom sektoru, domaćim lidericama i liderima
  • svima onima koje to žele napredovati u karijeri
  • svima onima koji žele snagu ženskog talenta pozitivno usmjeriti k ostvarenju kompanijskih uspjeha
  • ženama koje žele poslovno biti još uspješnije
  • muškarcima koji poslovno surađuju sa ženama

U sklopu prvog događaja u seriji  MAMFORCE Corporate Network Group (CNG) cilj nam je okupiti žene iz korporativnog i institucionalnog sektora te iz redova malih i srednjih kompanija koje su svjesne svoje snage i žele dalje razviti svoj lidership potencijal, žele poboljšati poslovanje i biti uspješnije.

GOVORNICI

Otvorenje i moderiranjeDijana Kobas Dešković ekspertica je za područje ženskog lidershipa i uspostavljanja ravnoteže između raznih životnih uloga. Idejna je začetnica i kreatorica postupka certifikacije kompanija MAMFORCE© s kojim se podržava rodna ravnopravnost i razvoj obiteljski odgovornih radnih okruženja koja stvaraju sretne, zadovoljne i uključene zaposlenike. Svojim radom promovira važnost osiguranja uvjeta za usklađenje privatnog i poslovnog života te uvjeta za nesmetani razvoj karijera zaposlenih majki. Dijana je završila MBA na IE Business School u Madridu, te magistrirala i diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Certificirana je kao Executive coach pri Academy of Executive Coaching iz Londona. Udana je i majka dva dječaka, 6 i 11 godina.

Gost predavačPaul Vanderbroeck je organizacijski konzultant, stručnjak za lidership i upravljanje talentima koji se specijalizirao i za područje razvoja ženskih liderica u globalnim kompanijama, te za uspjeh istih kompanija uz odgovarajuće korištenje ženskog talenta. Ima više od 25 godina iskustva u lidershipu, razvoju timova i organizacijskog efikasnosti. Naš gost je svoju impresivnu HR karijeru razvijao u Fortune 500 kompanijama kao što su Royal/Dutch Shell, General Motors, UBS u kojima je vodio ljudske potencijale, razvijao organizacije te implementirao nekoliko rodno balansiranih strategija. Paul sada pomaže liderima raznih industrija i zemalja da ostvare rezultate koje žele. Radi s liderima i timovima kompanija kao što su Nestlé, Ernst & Young, Lufthansa, Danone, Roche, Airbus, Mazda, Microsoft, te u vodećim poslovim školama – IMD i INSEAD na kojima je i gostujući predavač. O važnosti drugačijeg pristupa razvoju ženskog lidership potencijala govorio je i u Ujedinjenim narodima. Autor je knjige „Leadership Strategies for Women: Lessons from Four Queens on Leadership and Career Development” koja je probudila mnoga pitanja i potaknula rasprave diljem svijeta.Prvi put ga dovodimo u Hrvatsku. Paul živi u Švicarskoj, oženjen je i otac dvoje djece.

Panelistice

 

Ivana Gažić, MBA, predsjednica Uprave Zagrebačke burze d.d.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1997. godine, smjer Financije, a 2001. godine završila je program Executive MBA na International Executive Development Center (Bled, Slovenija). Licencirani je investicijski savjetnik.
Od početka svog profesionalnog djelovanja obnašala je neke od vodećih funkcija u brojnim značajnim gospodarskim i financijskim institucijama u Hrvatskoj, uglavnom iz domene strateškog financiranja, provođenja operacija na tržištu kapitala te investicijskog bankarstva (Pliva d.d., Lura d.d., Société Générale - Splitska banka d.d., Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.), a u svibnju 2010. preuzima funkciju predsjednice Uprave Zagrebačke burze d. d.

Tijekom godina usavršavala se putem raznih stručnih seminara s područja bankarstva i tržišta kapitala, a čest je govornik na mnogim konferencijama i profesionalnim okupljanjima na temu bankarstva, financija i tržišta kapitala.

 

Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta

Martina Rizman Matić direktorica je Korporativnih komunikacija Vipneta te je zadužena za strateško komuniciranje, odnose s javnošću, krizno komuniciranje i gradnju imidža, internu komunikaciju i razvoj korporativne kulture te društveno odgovorno poslovanje. Od svog dolaska u Vipnet 2005. godine, bila je zadužena za sve komunikacijske segmente od interne komunikacije do odnosa s medijima, organizaciju različitih internih i eksternih događanja te društveno odgovorno poslovanje. U starijeg koordinatora za društveno odgovorno poslovanje i interne komunikacije promaknuta je 2010., a 2011. godine preuzela je operativno zaduženje zamjenice direktorice odjela Korporativnih. Jedna je od glavnih pokretača Vipnetovog programa društveno odgovornog poslovanja „Čini pravu stvar“ koji uključuje volontiranje zaposlenika, edukaciju u zajednicama te zeleno poslovanje. Program korporativnog volontiranja unutar „Čini pravu stvar“projekta je 2014. godine osvojio prestižnu međunarodnu nagradu „Stevie Award“ koju dodjeljuje International Business Awards.

Uz završen Filozofski fakultet u Zagrebu te diplomu iz engleskog i francuskog jezika i književnosti, Martina se stručno usavršavala i pohađanjem različitih poslovnih programa. Tako je pri vodećoj poslovnoj školi u jugoistočnoj Europi, Contrugli Bunisess School, završila Mini MBA Program, te sudjelovala u programu poslovnog razvoja unutar Vipneta – Vip talent programu Lead! – dok je pri sveučilištu Quadriga u Berlinu pohađala programe iz područja internih komunikacija.

 

Vedrana Čučuković – rukovoditeljica nabave za logistiku i održavanje u INA-i

Vedrana Čučuković svoj je profesionalni put vezala uz INA-u u kojoj je počela raditi na administrativnim poslovima već nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja. Vrlo brzo je napredovala do mjesta asistentice Glavnog direktora s čime su se otvorile i nove mogućnosti učenja i razvoja koje je Vedrana prepoznala te se dodatno, uz rad obrazovala.

Time si je omogućila daljnji napredak u području nabave, prvo na komercijalnim poslovima, a zatim na mjestu direktorice investicija u nabave, te trenutno na rukovodećim poslovima nove organizacijske jedinice – nabave za logistiku i održavanje. Uz profesionalnu karijeru, Vedrana je i majka dvoje djece.

 

Ida Martinjak, direktorica treninga i HR investiranja u PBZ-u

Ida Martinjak je već više od petnaest godina kod istog poslodavaca na poslovima vezanim uz profesionalni razvoj i karijeru koji uključuju vrlo široki opseg odgovornosti. Istaknut ćemo samo da je Ida sa svojim timom uspostavila integralni sustav edukacije te 2007. godine pokrenula korporativno učilište Banke - PBZ poslovnu školu. PBZ POŠ je do danas uspješno završilo više od 1000 zaposlenika Banke, a svaka nova generacija broji i do 280 polaznika. Dio je internacionalnog trening tima Intese Sanpaolo te je uključena u sve vodeće regionalne edukacijske projekte. Prethodno radno iskustvo joj je vezano uz hotelijerstvo, odnosno hotel Sheraton u čijem stvaranju je sudjelovala kao prva direktorica tadašnjih Kadrovskih poslova. U tom period je bila nositelj organizacijskog ustroja Hotela, projektiranja kadrovske strukture, sustava zapošljavanja, treninga i uvođenja novozaposlenih u rad.

Po obrazovanju magistra prava, Ida se odlučila vezati za segment upravljanja ljudskim potencijalima koji joj daje mogućnost da podrži druge u profesionalnom razvoju i karijeri.

Organizatori:

     

Partneri:

         

Prijatelji:

    

 

Medijski partneri: