ODGOVORNI POSLODAVCI ZA ODGOVORNO RODITELJSTVO 1.0

Odgovornost poslodavaca prema djelatnicima raste u gospodarskim granama čiji stručnjaci lako pronalaze posao bilo gdje u svijetu. Kako bi ih zadržali u Hrvatskoj, poduzeća im povrh dobre plaće nude i niz nematerijalnih pogodnosti, a posebno se vrednuju one vezane uz bolje usklađivanje poslovnih i privatnih obveza.

Ciljevi projekta:

  • Aktivna podrška obitelji kroz uvođenju novih politika i mjera u organizajama, poput uvođenja fleksibilnih radnih aranžmana, dodatnih slobodnih dana, poticanja očeva na korištenje roditeljskog dopusta kao i slobodnih dana zbog obiteljskih potreba i sl., kako bi se olakšalo usklađenje privatnog i poslovnog života u ranim razvojnim godinama djece
  • Senzibiliziranje javnosti na pitanje podrške ostvarivanja harmonije privatnog i poslovnog života

Aktivnosti:

  • Javno predstavljanje projekta

Održavano je javno događanje u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca na kojoj su predstavnicima malim i srednjih tvrtki predstavljene mogućnosti uključenja u projekt.

  • Stjecanje statusa MAMFORCE

Osnovni MAMFORCE standard su stekli Megatrend poslovna rješenja d.o.o., Odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri i Fiducia d.o.o. , dok su napredni status stekli Poslovna inteligencija d.o.o. i Verso Altima Group.

Organizirana je završna konferencija projekta na kojoj su dodijeljeni MAMFORCE standardi, predstavljene su dobre prakse obiteljske odgovornosti i jednakih mogućnosti koje se provode u kompanijama. Konferencija je okupila predstavnike donositelja javnih politika, predstavnike akademske zajednice i poslodavaca.

 

Projekt se provodi od 1.11.2017. do 30.11.2018. na području Republike Hrvatske.

NOSITELJ PROJEKTA
Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama
Projekt sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grad Zagreb.
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
Grad Zagreb

    Postani MAMFORCE INSIDER

    Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!