20. lis. 2020.

Predstavljen projekt Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce

HRT, Regionalni dnevnik, 19. listopada 2020.

Diljem Hrvatske predstavljen je projekt „Re-kreiraj posao i život“ s ciljem smanjenja utjecaja stereotipa tradicionalnih uloga kako muškaraca tako i žena te lakšeg usklađivanja obiteljskih i poslovnih obaveza. Projekt je sufinanciran iz programa Europske unije, u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatske zajednice županija i tvrtke Spona Code.

– U našem društvu postoji skriveni problem da poslodavci ne žele zaposliti žene zbog toga što će otići na rodiljni dopust, pa i bolovanje. Iz naših podataka vidimo se kako uvođenjem fleksibilnih aranžmana stopa bolovanja žena smanjuje za 11%, navodi Dijana Kobas Dešković, autorica MAMFORCE metode.

– Vrijeme je da paradigmu ILI/ILI promijenimo u I/I jer želimo promijeniti razmišljanja i stav „ili posao ili obitelj“ u paradigmu „i posao i obitelj“, rekla je Majda Burić, državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Cijeli prilog pogledajte ovdje.

    Postani MAMFORCE INSIDER

    Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!