Konferencija Mliječni zub

Misija konferencija Mliječni zub je odgajati znanjem i srcem. Ove konferencije namijenjene su roditeljima i odgojiteljima djece predškolske dobi, te kroz gostovanja stručnjaka iz domena pedagogije i psihologije promiču važnost kvalitetnog odgoja i stvaranju odnosa s djecom u prvim godinama života.

Edukativna konferencija godine: Kako odgojiti kompetentno dijete novog doba?

Kako odgojiti sposobno i cjelovito dijete s kompetencijama za cijeli život, tema je kojom će se baviti treća konferencija Mliječni zub: Kompetencije djeteta novog doba, namijenjena roditeljima i odgojiteljima djece predškolske dobi.

Edukativna konferencija Mliječni zub, čija je misija sažeta u sloganu Odgajati znanjem i srcem, pokazuje kako roditeljstvo i odgoj djece u prvim godinama života postaje sve važnija društvena tema. Mliječni zub održat će se 8. i 9. ožujka 2019. u konferencijskom centru Kraš Auditorium Ravnice 48, od 9 do 17 sati. Glavna tema nove konferencije je kako poticati odgoj sposobnog, cjelovitog i kompetentnog djeteta u današnjem vremenu, kako u obitelji, tako i u vrtićima.

Koje su glavne kompetencije male djece i kako ih razviti?

Dijete je osobnost već od rođenja i treba ga ozbiljno shvaćati i poštovati. Djetinjstvo nije samo pripremna faza za budući život, već je životno razdoblje koje ima svoje vrijednosti i svoju kulturu. Uspješnost djeteta u obavljanju određenih aktivnosti određuje splet više različitih kompetencija. Upravo iz tih razloga konferencija je posvećena razvoju kompetencija koje u ranoj dobi predstavljaju okosnicu razvoja svih ostalih, a osobito razvoju samopoštovanja, samopouzdanja i pozitivne slike djeteta o sebi.

Kroz različite vrste izlaganja, predavanja i radionica obuhvatit će se osam temeljnih kompetencija za cijeloživotno učenje – komunikacija na materinskome jeziku, komunikacija na stranim jezicima, matematička kompetencija i osnovne kompetencije u prirodoslovlju, digitalna kompetencija, učiti kako učiti, socijalna i građanska kompetencija, inicijativnost i poduzetnost i kulturna svijest i izražavanje.

Proljetni Mliječni zub u Zagrebu će ugostit će neke od vodećih europskih stručnjaka i autora iz područja odgoja djece rane i predškolske dobi. Hrvatskoj publici već dobro poznati norveški pedagog, pisac i motivacijski govornik Godi Keller održat će predavanje o životnim kompetencijama (često različitim od onih koje se traže u obrazovnim institucijama!) i radionicu za roditelje o postavljanju granica. Britanska profesorica pedagogije dr. Verity Campbell-Barr govorit će o pojmu usmjerenosti na dijete kako bi se postigao cilj dubljeg razumijevanja kompetencija te će predstaviti istraživački projekt šest europskih zemalja, uključujući i hrvatske vrtiće.

Švedska je jedna od vodećih svjetskih zemalja u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju, gdje su aktivnosti djece u prirodi okosnica vrtićkog programa. O tome kako organizirati aktivnosti djece na otvorenom i iskoristiti sve prednosti prirodnog okruženja za dječji razvoj, govorit će dr. Laila Gustavsson, sa švedskog Sveučilišta Kristianstad. Osim njih, sudionici će kroz šest praktičnih i interaktivnih radionica steći primjenjiva znanja i vještine za svakodnevni rad s djecom.

Mliječni zub također je ‘kids-friendly’ događanje, što znači da će u subotu 9. ožujka biti organizirano cjelodnevno čuvanje i radionice za djecu.

Više informacija o programu i cijenama ulaznica možete naći na www.mlijecnizub.hr

 

ORGANIZATORICA

Daniela Kos

Organizatorica konferencije, Daniela Kos, majka je trogodišnje djevojčice. Motivacija za edukativna događanja dolazi iz osobnog roditeljskog iskustva, kao i zahvaljujući podršci odgojno obrazovnih stručnjaka.

Savjetnice u programu konferencije su Lana Kihas (DV Petar Pan), prof.dr. Lidija Vujičić (Učiteljski fakultet iz Rijeke), Ljiljana Vukšić (DV Mali istraživač), Petra Matković (DV Mali istraživač), Dora Pribanić (DV Mali istraživač), Antonija Klempera (DV Mali istraživač), Tanja Pap (DV Različak), Kamea Jaman (DV Trešnjevka), Adrijana Višnjić Jevtić (Učiteljski fakultet Zagreb) i Marija Cukon, odgojiteljica.

Mamforce Approved Certificate

    Postani MAMFORCE INSIDER

    Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!