MAMFORCE metoda

MAMFORCE© je inovativna metoda procjene i poslovne certifikacije koja objedinjuje korporativnu odgovornost prema obitelji i rodnu jednakost. Metoda procjene je znanstveno utemljena i razvijena uz suradnju s vodećim akademskim i međunarodnim institucijama.

MAMFORCE metoda© je strateški alat promjene organizacijske kulture koji pomaže kompanijama pri kreiranju podržavajuće i uključujuće radne klime bazirane na otvorenoj komunikacije i povjerenju uz poštovanje različitosti. Time se stvaraju pretpostavke za punu ravnopravnost bez obzira na specifične obiteljske potrebe različitih skupina u različitim fazama života. U sve konkurentnijem okruženju, sve je važnija produktivnost i maksimalno korištenje svih raspoloživih resursa. Žene čine više od pedeset posto populacije i u većini zemalja isto toliko ili više radne snage. Dio postojećih talenata iz ženskih, ali i muških redova ne dolazi do izražaja zbog organizacijske kulture bazirane na nefleksibilnosti, nedovoljnoj osjetljivosti i nedostatku podrške kroz različite životne faze zaposlenih. Održivi razvoj nije moguć bez odgovarajućeg korištenja postojećih talenata. Promjena kulture znači promjenu načina razmišljanja i načina rada, koje je moguće postići nizom mjera koje sugeriramo.

 

USMJERENJE NA REZULTAT

Drugačiji smo jer smo usmjereni na efikasno poslovanje i rezultate. Toga nema bez aktivne uključenosti zaposlenih, međusobne podrške, otvorene komunikacije, povjerenja i podržavajućeg lidershipa.

 

KOMPLETNA ANALIZA

Tim za certifikaciju uz pomoć MAMFORCE metodologije© prikuplja i analizira podatke iz različitih organizacijskih izvora.

 

INTEGRALNI PRISTUP

Svaki izvor informacija je jednako važan. Kombinacijom i međusobnom usporedbom utvrđujemo podudaranja i razlike te time dajemo kompanijama uvid u stvarno stanje efikasnosti postojećih politika i mjera. Pokazatelje koje tako dobijemo nazivamo mogućnostima poboljšanja na putu prema punoj obiteljskoj odgovornosti, rodnoj jednakosti i boljoj konkurentnoj poziciji kroz privlačenje, razvoj i zadržavanje talenata.


KLJUČNA PODRUČJA PROCJENE

Usmjereni smo na organizacijsku kulturu i način poslovanja koji omogućava usklađenje privatnih i poslovnih obaveza uz poštovanje načela jednakih šansi za žene i muškarce.

 

Kroz MAMFORCE organizacije dobiju bolji uvid u:

  • efikasnost postojećih politika obiteljske odgovornosti i raznolikosti
  • mogućnosti poboljšanja organizacijske kulture
  • sinergiju pokazatelja uspješnog poslovanja i dobrobiti zaposlenih.

Ako želite saznati više informacija o postupku audita, molimo vas da nas kontaktirate.

Prijavi se

    Postani MAMFORCE INSIDER

    Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!