30. tra. 2021.

Zagorska razvoja agencija postaje dio međunarodne MAMFORCE zajednice

I javni sektor prepoznaje važnost rodnog balansa među zaposlenima te nužnost usklađenja privatnog i poslovnog života za angažman i produktivnost

Zagorska razvojna agencija postaje dio MAMFORCE zajednice odgovornih poslodavaca uključenjem u projekt „Rekreiraj život i posao za žene i muškarce“. Ciljevi projekta, kojem se nedavno priključila i multinacionalna korporacija P&G Hrvatska, su smanjenje utjecaja stereotipa o muškim i ženskim ulogama na poslu, u obitelji i u društvu, te olakšavanje usklađivanja poslovnih i obiteljskih obveza za svakog pojedinca.

Kroz audit koji vodi do MAMFORCE standarda provodi se evaluacija postojećih poslovnih praksi i ispituje iskustvo rada zaposlenih kako bi se utvrdili izvori nesvjesnih pristranosti koji podržavaju stereotipna očekivanja o rodnim ulogama žena i muškaraca. Mjerenje postojećeg stanja omogućuje poboljšanja kako bi se kreirala organizacijska kultura pravičnosti u kojoj svi mogu biti uspješni bez obzira na različitosti i životne okolnosti. Time se postiže bolja produktivnost i inovativnost zbog pozitivnog utjecaja većeg angažmana zaposlenih te raznolikosti ideja zahvaljujući boljem rodnom balansu i općoj raznolikosti.

O svom Interesu za uključenjem u projekt i postizanje MAMFORCE standarda iz Agencije su rekli:

Cilj nam je razviti poslovnu kulturu koja počiva na različitostima koje se nadopunjuju, kako bismo kreirali što kvalitetnije usluge za naše klijente. U takvoj kulturi, koja prihvaća, podržava i razvija privatne i poslovne posebnosti, svakog našeg djelatnika, želimo primjerom pokazati da i javni sektor analizira, ocjenjuje i primjenjuje dobre prakse koji potiču stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.“

„Izuzetno je važno da se i javni sektor uključuje u projekte poput ovoga kojim se radi na poboljšanju radne klime, uključenosti pa time i efikasnosti. Drago nam je da je upravo Zagorska razvojna agencija prepoznala prednosti za svoje poslovanje, kao i prijenos dobrih praksi svojim klijentima. – izjavila je voditeljica projekta i autorica MAMFORCE standarda Diana Kobas Dešković povodom početka suradnje na projektu.

Provedbu projekta „Rekreiraj život i posao za žene i muškarce“ sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava, Jednakost, Građanstvo). Koordinator projekta je Ministarstvo rada , mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a partneri su Hrvatska zajednica županija i Spona Code.

Vrijednost projekta je 324,518.06 EUR, od čega Europska komisija sudjeluje sa 241,675.13 EUR. Projekt se provodi u periodu od 1. lipnja 2020. do  31. svibnja 2022.

    Postani MAMFORCE INSIDER

    Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!