MAMFORCE zajednica dobila 3 nove članice, dodijeljen i napredni GROW te DADFORCE standard

U okviru projekta Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce MAMFORCE osnovni standard dodijeljen je Zagorskoj razvojnoj agenciji te tvrtkama Mobilisis i P&G Hrvatska. MAMFORCE napredni GROW standard dobila je BKS Bank AG, Glavna podružnica Hrvatska, a DADFORCE standard je dodijeljen kompaniji INA.

Na svečanoj dodjeli MAMFORCE standarda, nakon dugo vremena održanoj uživo na Rooftop Lateral terasi najvišeg hrvatskog nebodera u Zagrebu, izražena je dobrodošlica trima novim MAMFORCE kompanijama; Mobilisis, P&G Hrvatska i Zagorska razvojna agencija.

Postojećoj članici BKS Bank AG, dodijeljen je napredni MAMFORCE GROW Standard, dok je INA, također postojeća članica MAMFORCE zajednice, službeno postala nositeljica i DADFORCE standarda. 

Dinamičnu atmosferu osiguravao je moderator Bruno Šimleša, a uvodnim govorima uzvanike su pozdravile državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Majda Burić i CEO Spona Code i autorica MAMFORCE Standarda, Diana Kobas Deskovic.

CEO Diana K. Deskovic održala uvodni govor povodom dodjele MAMFORCE Standarda

„MAMFORCE standard je dio rješenja za izazove prilagodbe na hibridni model rada jer organizacijama pomažemo u postavljanju i održavanju zdravog sustava u kojem se njeguje kultura povjerenja i međusobne podrške. Kod hibridnog načina rada ključ je upravo u povjerenju i odgovornosti s obje strane – zaposlenih i poslodavaca, razvijanju i zadržavanju odnosa, ali i odgovarajućih politika i procedura koje osiguravaju da se poštuje isti standard poslovanja i odnosa u cijeloj organizaciji“, kazala je Kobas Dešković.

U sklopu dodjele organizirana je panel rasprava i predavanje dr. sc. Mirne Koričan Lajtman na temu nužnosti uvođenja hibridnog načina rada, izazova s kojima se poslodavci nose te novih načina balansiranja između privatnog i poslovnog života.

Projekt Re-kreiraj posao i život za žene i muškarce promiče uravnoteženu roditeljsku odgovornost. Naime, rodno uvjetovanim stereotipima društvo očekuje da se o djeci primarno brinu majke dok se očeve obeshrabruje u preuzimanju aktivnije uloge u roditeljstvu. Zbog toga su poslodavci skloniji zapošljavanju mladih muškaraca nego žena. Za prosperitetnije društvo potrebni su drugačiji odnos poslodavaca prema zapošljavanju te njihova prilagodba životnim fazama djelatnika.

Projekt Re-kreiraj život i posao žene i muškarce sufinanciran je sredstvima Europske unije.

    Postani MAMFORCE INSIDER

    Budi na izvoru relevantnih tema iz područja raznolikosti i uključenja, rodnog balansa, razvoja ljudi i organizacije. Ostvari i posebne popuste na naše edukacije!