#svismoOK

INA - Industrija nafte, d.d. u suradnji s Women's Empowerment Forumom (WEF) organizira drugi po redu #svismoOK dan namijenjen širenju svijesti o važnosti tema raznolikosti i uključivanja (diversity & inclusion), kako među svojim zaposlenima, tako i u široj javnosti.

INA, d.d. godinama njeguje pozitivne prakse u upravljanju ljudskim potencijalima utemeljene na osiguravanju prilika za sve postojeće ili buduće zaposlene, bez obzira na njihove međusobne razlike. Pored vidljivih manifestacija raznolikosti, koje su primarno vezane uz spol, dob i etnicitet, u INA-i se vodi računa o prihvaćanju i poštivanju raznolikosti, uvažavajući razlike u stavovima, svjetonazoru te stilovima razmišljanja, učenja i komunikacije. Ove godine, INA, d.d. na drugom po redu #svismoOK danu promovira ovu temu, kroz različite aktivnosti i predavanja vodećih diversity & inclusion stručnjaka te predstavlja najbolje svjetske prakse povezanosti provedbe aktivne politike raznolikosti i uključivanja s ključnim pokazateljima uspješnosti kompanija. 

 

 

GOVORNICI

Melanie Seier Larsen – partnerica i direktorica u Boston Consulting Group te menadžerica za područje jugoistočne Europe koja posjeduje višegodišnje iskustvo rada u području pružanja konzultantskih usluga vezanih uz strateško upravljanje. Njen primarni interes u karijeri je savjetovanje vezano uz proizvode široke potrošnje, maloprodajnu industriju te razvoj ljudi i organizacija s posebnim fokusom na područje jugoistočne, srednje i istočne Europe te Dalekog istoka. U svom dosadašnjem radu surađivala je s mnogim tvrtkama kojima je pomogla u strateškom razvoju, unapređenju efikasnosti, reorganizaciji i provedbi programa transformacije. Melanie se također bavila tematikom upravljanja ljudskim potencijalima u raznim industrijama poput upravljanja promjenama, korporativnom kulturom te programima poboljšanja učinkovitosti ljudskih potencijala. Diplomirala je na studiju ekonomije, a stručno se usavršila na MBA programu u IEDC Bled School of Management.

 

Boris Vukić - partner i jedan od osnivača Adizes SEE - ASEE i Senior Associate Adizes Institute, USA na kojem je 1995. certificiran za vođenje organizacijskih promjena. Već više od 20 godina radi kao konsultant u području organizacijske terapije. Držao je zapažena predavanja na brojnim konferencijama u regiji i vodio nekoliko stotina treninga iz područja organizacijskog razvoja. Autor je knjige „Apokrifi menadžmenta“ u kojoj je na direktan i slikovit način objasnio mnoge izazove s kojima se u svom radu susreću i velike internacionalne i poduzetničke kompanije. Živi u Novom Sadu, a konsultantske usluge, predavanja i treninge je pružao i pruža u zemljama Jugoistočne Europe.

 

prof. dr. sc. Željka Kamenov - redovita profesorica na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje kolegije iz područja socijalne psihologije, bliskih odnosa, komunikacijskih vještina i metodologije. Njezini su istraživački i znanstveni interesi usmjereni na područje socijalne kognicije, područje bliskih odnosa, rodne (ne)ravnopravnosti i stigmatizacije marginaliziranih grupa. Aktivno je sudjelovala u mnogim znanstvenim i primijenjenim projektima i istraživanjima te objavila deset knjiga, nekoliko poglavlja u knjigama i preko 50 znanstvenih radova. Dobitnica je državne „Nagrade Ivan Filipović“ za doprinos visokom školstvu u RH.

PANELISTI

Sandor Fasimon, INA, d.d.

Gordana Deranja, HUP

Anita Letica, Philip Morris

Medeja Lončar, Siemens

Viktor Pavlinić, Tele2

Boris Trupčević, Styria Media Group

 

MODERATORICA PANELA

Diana Kobas Dešković - direktorica konzultantske tvrtke Spona Code i predsjednica Instituta Zaposlena mama. Idejna je začetnica i kreatorica MAMFORCE© standarda, alata promjene organizacijske kulture i razvoja ljudi.
Promovira važnost osiguravanja radnih uvjeta za usklađenje privatnog i poslovnog života kao i uvjeta za nesmetani razvoj karijera zaposlenih majki i žena općenito. Karijeru je razvijala u Plivi na raznim rukovodnim poslovima u području marketinga i komunikacija, nakon čega se upustila u razvoj vlastitih poduzetničkih inicijativa kojima inovira i inspirira. Dobitnica je nagrade za najbolju mikro poduzetnicu 2018. te nagrade za lidership i doprinos IEDC Alumni Award 2016. Završila je MBA na IE Business School u Madridu, te magistrirala i diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Certificirana je kao Executive Coach pri Academy of Executive Coaching iz Londona i facilitatorskog programa za razvoj ženskog lidershipa.

Women's Empowerment Forum (WEF) održava se uz podršku Grada Zagreba.