Predstavljeni prvi nosioci MAMFORCE STANDARDA iz javnog sektora i kategorije malih i srednjih tvrtki

Agencija za znanost i visoko obrazovanje i Poslovna inteligencija su dobili prva priznanja za obiteljski i rodno odgovornu politiku upravljanja u okviru EU financiranog projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje privatnog i poslovnog života“

Zagreb, 23. studenog 2016. – Svečano su predstavljeni prvi nositelji osnovnog MAMFORCE STANDARDA koji se dodjeljuju u sklopu EU financiranog projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje privatnog i poslovnog života“ - Agencija za znanost i visoko obrazovanje i Poslovna inteligencija. Priznanja su svečano uručile nositeljica projekta pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić i Dijana Kobas Dešković, autorica metode procjene MAMFORCE.

Obje organizacije veliku pozornost usmjeravaju na edukaciju zaposlenih. Zaposlenicima su osigurani sistematski zdravstveni pregledi i program profesionalnog usavršavanja. Uz to, mogu koristiti plaćeni dopust za akademske, obiteljske i privatne potrebe te neplaćeni dopust i djelomične fleksibilne radne aranžmane sukladno zakonskim mogućnostima.

Procjena i dodjela MAMFORCE STANDARDA provode se u sklopu projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena – usklađivanje privatnog i poslovnog života“ čiji je nositelj Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, a projektni partneri su HNK Split, udruga RIJEČI/PRAVE/PREDSTAVE i Spona. Ukupna vrijednost projekta je 437.172,29 EUR, od čega Europska unija sudjeluje sa 350.000 EUR.

Projekt podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Cijelo izvješće dostupno je na linku: Predstavljeni prvi nosioci MAMFORCE© STANDARDA iz javnog sektora i kategorije malih i srednjih tvrtki.pdf