Partneri

Uz MAMFORCE, u projektu sudjeluju sljedeći partneri

Hrvatsko narodno kazalište u Splitu

Hrvatsko narodno kazalište Split izgradili su građani/ke Splita kao Obćinsko kazalište svojim sredstvima još 1893. godine, ne s praznom namjerom da narodu poklone pukih zabava, nego s uzvišenom namjerom da podignu kulturni hram. Današnje ime kazalište nosi od 1971. godine, a u njemu je zaposleno 288 ljudi, od čega je 162 umjetnika/ca.
U posljednje dvije godine dramski, operni i baletni ansambl te zbor i orkestar ove nacionalne kuće izveli su 24 premijere i 114 koncerata, ukupno 504 scenska programa koje je gledalo 130.832 gledatelja/ica.
Osim redovne sezone HNK Split realizira i dva festivala: Marulićeve dane, festival hrvatske drame i Splitsko ljeto.

Više: www.hnk-split.hr

 

Udruga Riječi/Prave/Predstave

Udruga Riječi/ Prave/ Predstave provodi prvi sustavni projekt edukacije djece kroz kazališnu umjetnost u Hrvatskoj. Ideja je da se pomoću glume i glumaca/ica u formi kazališne predstave mladi ljudi i djeca informiraju i obrazuju o složenim društvenim problemima s kojima se susreću u svom odrastanju. Tako su nastale edukativne predstave “NASILJE - za nasilje nema opravdanja!”, “DROGA - Reci drogi ne!", “ROĐENJE - kako sam došao na svijet?”, “MATEMATIKA - ah ta matematika” i “TELEFON - Halo, tko i zašto telefonira?!”. Predstave rađene po Thearto metodologiji igraju dvoje glumaca u učionici, bez scenografije i razglasa, a traju do 45 minuta. Idejni začetnik i redatelj predstava je glumac i redatelj Zijah A. Sokolović, Ambasador dobre volje za toleraniciju i nenasilje UNDP-a. Predstava “NASILJE - za nasilje nema opravdanja” 2013. godine proglašena je najboljim projektom rane prevencije nasilja u Europskoj uniji.

Više: thearto.hr