Održano javno predstavljanje projekta "Odgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo"

Malim i srednjim tvrtkama je predstavljen projekt ”Odgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo” koji provodi Institut Zaposlena mama uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Zagreb, 6. ožujka 2018. - U povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena održano je javno predstavljanje projekta "Odgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo", u organizaciji Instituta za istraživanje i edukaciju „Zaposlena mama“, koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Okupljenima se na početku obratio Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice Nade Murganić, u ime Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te je, među ostalim, istaknuo: ”Zalažemo se za društveno odgovorno poslovanje koje kreira poticajno okruženje za obiteljski život i djecu za što je nužna osviještenost poslodavaca o važnosti boljeg usklađenja privatnog i poslovnog života svojih zaposlenih.”

Izlaganje je potom održala mr.sc. Dijana Kobas Dešković, predsjednica Instituta „Zaposlena mama“ i kreatorica MAMFORCE metode, u kojem je istaknula glavne ciljeve i aktivnosti projekta te je malim i srednjim tvrtkama predstavila mogućnosti sudjelovanja u procesu MAMFORCE procjene s ciljem ostvarivanja osnovnog MAMFORCE i DADFORCE standarda.

Tom prilikom je istaknula: "Cilj projekta je osvijestiti poslodavce o važnosti provođenja odgovornih praksi upravljanja ljudima kako bi se omogućila ravnoteža privatnog i poslovnog života koja zaposlenim roditeljima omogućava odgovorno roditeljstvo. Poslodavci koji se odluče na uključenje pridružuju se skupini nositelja pozitivnih promjena među kojima je do sada 19 organizacija i institucija u Hrvatskoj. Ujedno, time doprinose ostvarenju boljih poslovnih rezultata uslijed većeg zadovoljstva i angažmana zaposlenih."

Iskustvo rada i promjene koja se dogodila na putu prema statusu MAMFORCE kompanije prenijela je u svom izlaganju Anita Cvetić Oreščanin, članica Uprave Poslovne inteligencije, tvrtke koja je nositeljica naprednog MAMFORCE standarda u kategoriji CHANGE i nositeljica DADFORCE standarda kao posebnog priznanja za one poslodavce koji kroz svoje politike i procedure potiču očeve na odgovoru roditeljsku ulogu.

Cijelo izvješće dostupno je OVDJE.

Projekt Odgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo sufinanciran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.