Novosti

Žene i biznis - nevidljive prepreke i neotkrivene mogućnosti

Na konferenciji "Žene i biznis – nevidljive prepreke i neotkrivene mogućnosti', u organizaciji magazina Gloria i Women's Empowerment Foruma, istaknulo se kako glavne prepreke ženama u biznisu predstavljaju proces zapošljavanja, korporativna kultura, vodstvo, fleksibilnost radnog vremena i iznad svega manja mogućnost napredovanja u kompanijama. Jednakost i uključenje vode boljim poslovnim rezultatima, većem broju žena u radnoj snazi i većim stopama nataliteta.

Dodjeljeni MAMFORCE standardi u sklopu projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života“

U Hrvatskom saboru održana je završna konferencija EU financiranog projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obitejlskog života“. Tom prigodom predstavljene su i organizacije nositeljice osnovnog i naprednog MAMFORCE© standarda i dodjeljeni prvi DADFORCE standardi za podršku zaposlenim očevima.

Proglašene kompanije prijatelji obitelji i žena

BKS Bank AG je nova članica MAMFORCE kluba, dok su Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka potvrdili status. Nužno je daljnje osvještavanje poslodavaca o potrebi stvaranja radnih uvjeta koji omogućuju usklađenje privatnog i poslovnog života te jednake mogućnosti razvoja muških i ženskih karijera. Posebno je važna prilagodba kod poslodavaca koji privlače stručnjake STEM područja.