MENTOR2BE - O PROGRAMU EDUKACIJE MENTORA

 

Zbog prepoznatih benefita u organizacijama se organiziraju mentorski programi s ciljem prijenosa iskustva i znanja. Mentorstvo ubrzava proces razvoja, povećava produktivnost i zadovoljstvo zaposlenih te smanjuje stope odlazaka. Povećava se i stopa unutarnjih promocija. Mentorstvo dokazano potiče sveobuhvatno učenje i osobni razvoj kako kod štićenika tako i kod mentora.

 

Mentori imaju mogućnost prijenosa iskustva mlađim kolegama što im omogućava da osim uloge vođe u organizaciji budu prepoznati i kao učitelji. Također, mentori uče od svojih štićenika i dobivaju  uvid u način razmišljanja mlađe generacije. Štićenicima njihov mentor može predstavljati izvor stabilnosti i podrške pri susretu s novim poslovnim izazovima kao i značajan izvor znanja i postojećih dobrih praksi u relevantnom profesionalnom području. Nadalje, mentor služi kao osoba od koje se može dobiti relevantna povratna informacija na nove ideje bez straha od negativnih posljedica.

 

Svrha programa

Definiranje i pojašnjavanje uloge mentora ili mentorice s posebnim naglaskom na pristup mentorstva žena.

 

Pružanje konkretnih i praktičnih savjeta i vještina kako biste mogli podržati svoju štićenicu kroz mentorski odnos:


  • Vježbe koje vam pomažu da razjasnite svoju ulogu mentora/mentorice
  • Pitanja koja biste mogli pitati vašu štićenicu
  • Savjete i sugestije koje možete koristiti u bilo koje vrijeme tijekom mentorskog odnosa

Termin edukacije

  

Održavanje edukacije predviđeno je u dva poludnevna termina, a spremamo i on-line edukaciju.

Ako želite biti na našoj listi prioriteta i prvi dobiti informacije i popuste, prijavite se!


  

Voditeljica edukacije 

Diana Kobas Dešković poslovna je savjetnica i coach u područjima razvoja poslovanja, organizacijskog razvoja,  lidershipa, komunikacija i marketinga. U svom radu objedinjuje bogato organizacijsko i marketinško iskustvo te znanja iz područja psihologije, executive coachinga, komunikacija te poslovnog upravljanja.


Diplomirala je i magistrirala  psihologiju u Zagrebu te završila MBA na IE Business School u Madridu. General Management Program završila je na Poslovnoj školi IEDC Bled, Slovenija. Područje komunikacija specijalizirala je na britanskom Chartered Institute for Public Relations (CIPR).


Karijeru je razvijala u PLIVI na tržištima CEE i WE, te u konzultantskoj tvrtci Spona. Dijana predaje na Sveučilištu u Zagrebu, Hrvatski studiji, smjer Komunikologija. Certificirana je kao Executive Coach pri Academy of Executive Coaching iz Londona, koji je nadogradila s facilitatorskim programom ženskog lidershipa koji je omogućio tisućama žena moćne životne i karijerne promjene. 


Uspješno je mentorirala velik broj mladih te je autorica programa mentorstva. Kroz spoj raznolikog obrazovanja i iskustva Diana u svom radu koristi zaista jedinstven pristup koji kombinira osobni razvoj, lidership i razvoj praktičnih vještina.