Jeste li dovoljno odvažni za promjenu? Žene lideri jesu!

22.05.2015.

Vikend je pri kraju, opušteno pijuckate popodnevnu kavu s prijateljima na jednoj od osunčanih terasa nakon što ste jutro proveli u prirodi i sportskim aktivnostima. Djeca se zasluženo igraju jer su protekli tjedan uredno završili sve školske obaveze. Mlađa djeca već neko vrijeme nisu bila bolesna. U subotu ste obavili kupnju i posvetili se sebi - pedikura, manikura, masaža... nešto od toga, najbolje sve. Veselite se ponedjeljku jer ste napunili baterije i spremni ste za nove izazove.

Što je ovo pitate se? Kadar iz neke reklame ili telenove? A i vremenska prognoza se izgleda promijenila jer vani lijeva kiša...

Stvarnost je prilično drugačija....vikend ispunjen kućnim obavezama, spremanje kuće, peglanje, kuhanje, pregledavanje školskih zadaća, objašnjavanja školskog gradiva. Ukradena brzinska kava na povratku s placa, tek toliko da na miru prolistate novine. U raspored se sigurno ubacio i poneki dječji rođendan, vođenje na utakmicu, kino ili kazališnu predstavu. I tako, tek nedavno je bio petak popodne, a sad je već nedjelja navečer. Prošlotjedna TO DO lista ispunjena do pola, a nova za sljedeći tjedan se već stvara. Čekaj da vidimo, što nas čeka.. Uz redovni posao, vrtić, školu, jedno dijete treba odvesti na liječnički pregled za upis u školu, a prije toga napraviti laboratorijske pretrage, otići kod specijaliste po zadnje nalaze, kod zubara. Drugo dijete piše x testova i treba ga ispitivati, pomoći u pripremi. Uz to ima već odavno uputnicu za oftamologa i ortopeda, trebalo bi ga barem naručiti, ako ne već i odvesti. A posao, uh, totalni kaos, treba pregledati i završiti dva izvještaja koja su kolege napravili, dati komentare na prijedlog novog zakona, uvesti novog kolegu u posao, kontaktirati potencijalne klijente uobičajenom dinamikom, pripremiti izlaganje za konferenciju koja je za dva dana, završiti znanstveni rad za objavu i tako redom...sva sreća da nema ni jednog dana službenog puta. I sve to se mora jer nam je karijera važna, nismo uzalud proveli sve te silne godine na studiju i daljnjem profesionalnom usavršavanju.

Sve nabrojane kućne i obiteljske obaveze pod pretpostavkom partnerske podjele u 50/50 omjeru. Što bi tek bilo kad bi bilo drugačije i kad bismo morali sve to napraviti sami?

Stvarno umijeće, umijeće žongliranja, multitaskinga, života u obitelji i na poslu.

I kako onda biti uspješna i realizirati i svoju profesionalnu ambiciju uz takav raspored? Jednostavnog recepta nema, ali postoje brojna dosadašnja iskustva i primjeri dobre prakse, čak i iskustva četiri kraljice koje su uspjele doći do prijestolja u vrijeme kad su svijetom gotovo isključivo vladali muškarci. Dio tih saznanja će podijeliti s nama dr. Paul Vanderbroeck, vodeći stručnjak za ženski lidership, koji donosi dugogodišnje iskustvo rada sa ženama koje su se uspjele realizirati i profesionalno i privatno. Paul će nam govoriti kako se nositi s preprekama na koje nailazimo na tom zahtjevnom putu razvoja karijere i kako ih preskočiti uz zadržavanje jedinstvenog ženskog načina. I zašto nam je važna međusobna podrška i umrežavanje. Uz to, reći će nam zašto smatra da su za uspješno poslovanje važni rodno uravnoteženi timovi, i zašto kompanije koje ne uvažavaju to jednostavno pravilo gube.

Pridružite nam se na prvom CNG događaju, „Odvažnost za promjenu – žene lideri kroz povijest“, u Zagrebu, 10. 6.2015. godine. Sigurni smo da ćete dobiti poticaj prvenstveno za osobnu promjenu, a onda i za promjenu načina rada, organizacije vremena, razmišljanja.

  

Dijana Kobas Dešković, MAMFORCE Founder & CEO

Komentari

Trenutno nema komentara