Javni poziv malim i srednjim tvrtkama

Želite li postati organizacija sa zadovoljnim zaposlenima koja istovremeno ostvaruje poslovne benefite? Posebna prilika nudi se malim i srednjim tvrtkama u Hrvatskoj. Prijavite se i ostvarite sufinanciranje u okviru projekta Odgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo 2.0. koji se provodi uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Postanite i Vi dio sve većeg društva MAMFORCE organizacija!

 

Javni poziv malim i srednjim tvrtkama
za sudjelovanje u postupku dobivanja MAMFORCE standarda

Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama poziva male i srednje tvrtke sa sjedištem u Republici Hrvatskoj da se prijave za sudjelovanje u procjeni upravljanja ljudskim potencijalima kojim ostvaruju MAMFORCE i DADFORCE standard za obiteljsku odgovornost i rodnu jednakost.

Ovaj poziv objavljuje se u sklopu projekta Odgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo 2.0, sufinanciranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u 2018-2019. godini.

Cilj mu je pružiti podršku zaposlenim roditeljima kako bi imali mogućnost uspješnije uskladiti svoje privatne i poslovne obaveze te ostvariti veće zadovoljstvo i produktivnost u svim segmentima svojih života. Ujedno, poslodavci kroz prilagodbu postojećih sustava upravljanja te uvođenje obiteljski odgovornih i rodno osviještenih politika ostvaruju bolje rezultate poslovanja. Projekt je posebno usmjeren aktivnoj ulozi zaposlenih očeva u brizi o djeci, te osvještavanju poslodavaca potrebnim prilagodbama organizacijske kulture.

MAMFORCE standard je od 2012. godine do danas postao priznati znak kvalitete koji poslodavcima potvrđuje kompetencije u provođenju obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike upravljanja ljudskim potencijalima. Institut Zaposlena mama provodi postupak evaluacije u Hrvatskoj temeljem licencnog ugovora s tvrtkom Spona code koja je razvila metodu evaluacija na temelju akademskih spoznaja i praktičnih preporuka Međunarodne organizacije rada, Europske komisije i Ujedinjenih naroda. 

MAMFORCE metoda pruža podršku organizacijama kroz evaluaciju postojećeg stanja upravljanja ljudima s posebnim uvidom u politike i procedure koje znanstveno i praktično dokazano imaju utjecaj na usklađenje privatnog i poslovnog života. Dodatnim uvidom u organizacijsku kulturu predlažu se konkretne politike i mjere koje vode poboljšanju kvalitete života zaposlenih te ujedno boljem poslovanju.

Projekt je usmjeren i na osnaživanje uloge očeva u odgoju djece. Onim organizacijama koje kroz proces MAMFORCE procjene pokažu da provode mjere namijenjene zaposlenim očevima osiguravajući im odgovarajuće uvjete rada, potičući ih na zakonsku mogućnost korištenja roditeljskog dopusta za očeve i slično, bit će dodijeljen i DADFORCE standard.

Male i srednje tvrtke koje su zainteresirane za sudjelovanje u MAMFORCE procjeni mogu se prijaviti od dana objavljivanja ovog poziva do popunjenja maksimalno mogućeg broja tvrtki uključenih u projekt.

 

Uvjeti sudjelovanja

U sklopu ovog poziva prijaviti se mogu tvrtke koje pripadaju kategoriji malog ili kategoriji srednjeg poduzetništva sukladno sljedećim kriterijima.

Kategoriju malih i kategoriju srednjih subjekata čine tvrtke koje ne prelaze dva od tri navedena kriterija. Pritom, tvrtke iz kategorije srednjih subjekata prelaze dva od tri kriterija iz kategorije malih subjekata. 

Sufinanciranje provedbe audita iznosi 30% cijene. Sve dodatne informacije o financijskim i drugim uvjetima dobit ćete nakon iskazivanja interesa za sudjelovanje u MAMFORCE procjeni. 

Proces procjene može maksimalno trajati 6 mjeseci od dana potpisivanja ugovora o suradnji. Na temelju uspješnog dovršetka svih faza procjene, organizaciji će biti javno dodijeljen osnovni MAMFORCE standard kojeg ima pravo koristiti narednih godinu dana. Nakon toga, organizacija ima mogućnost evaluacije provedenih promjena kako bi se utvrdilo poboljšanje na temelju preporučenih mjera. Sukladno postignutim rezultatima dodjeljuje se napredni MAMFORCE standard u jednom od tri stupnja – CHANGE, GROW ili LEAD.

 

Prijava

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u postupku MAMFORCE procjene, prijavite se putem obrasca za kontakt te ćemo Vam se javiti u najkraćem roku.

Za sva dodatna pitanja, možete nam se obratiti na e-mail adresu: info@mamforce.hr ili na telefon broj 01/2310-309.

ProjektOdgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo 2.0 sufinanciran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.