FUTURE LEADERS

Većina inicijativa za povećanje broja žena na vodećim pozicijama u korporativnom svijetu bazira se na promociji žena koje već jesu na vodećim pozicijama. Iz toga razloga, ključno je osigurati dovoljan broj mladih talentiranih žena koje je potrebno spremati za buduće top pozicije.

Projekt Future Leaders prepoznaje i promovira buduće liderice u industrijama sa sljedećim ciljevima:

  • Povećanja njihove vidljivosti u poslovnom svijetu i izgradnje osobnog brenda
  • Inspiracije generacijama koje dolaze
  • Promocije njihovih kompanija

MAMFORCE (WEF-Women’s Empowerment Forum) i Women in Adria usmjeravaju se na „žene koje dolaze”.

Projekt Future Leaders će promovirati buduće liderice u pojedinim industrijama s ciljem povećanja njihove vidljivosti u poslovnom sektoru i izgradnji osobnog brenda, izgradnje baze žena koje će u budućnosti biti spremne za vodeće pozicije i inspiracije mlađim ženama.

Osnovni kriteriji odabira budućih liderica je da imaju već dokazani lidership potencijal te da su svojim dosadašnjim radom doprinijele svojem timu i/ili organizaciji.

Prijave su otvorene od 20.4.2018. do 13.5.2018. Pobjednice će biti objavljene na završnoj konferenciji 12.6.2018.

Za nominaciju buduće liderice posjetite Women in Adria

  

Članice žirija

Diana Kobas Dešković ekspertica je za područje ženskog lidershipa i uspostavljanja ravnoteže između raznih životnih uloga. Idejna je začetnica i kreatorica metode procjene i standarda upravljanja ljudskim potencijalima MAMFORCE© s kojim se podržava razvoj obiteljskih odgovornih i rodno osviještenih radnih okruženja koja se odlikuju kulturom podrške koja stvara sretne, zadovoljne i posvećene zaposlenike.

Svojim radom promovira važnost osiguranja uvjeta za usklađenje privatnog i poslovnog života te uvjeta za nesmetani razvoj karijera zaposlenih majki i žena općenito. Dijana je završila MBA na IE Business School u Madridu, te magistrirala i diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Karijeru je razvijala u Plivi na raznim rukovodnim poslovima u području marketinga i komunikacija, nakon čega se upustila u razvoj vlastitih poduzetničkih inicijativa. Certificirana je kao Executive Coach pri Academy of Executive Coaching iz Londona, koji je dodatno nadogradila s programom ženskog lidershipa. U sretnom je braku i majka dva osnovnoškolca.

 

Ivana Matić je osnivačica i CEO Women in Adria, suorganizatorica projekta Future leaders. U proteklih 5 godina izgradila je Women in Adria u prepoznatljivi medijski brand za žene u biznisu. Women in Adria je značajno doprinijela promociji i razvoju ženskog poduzetništva i vodstva svakodnevnom promocijom te projektima poput Future leaders, Nagrade najboljim poduzetnicama, raznovrsnost dobavljača….

Prije pokretanja Women in Adria, radila je u međunarodnim revizorskim i konzultantskim kućama gdje je stekla i certifikat ACCA.

 


Tarja Krehić
je osnivačica i partnerica u Odvjetničkom uredu Krehić – licencirana hrvatska odvjetnica, koja je diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te magistrirala M&A i korporativno pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta Duke u SAD-u kao stipendistica prestižne američke „RON BROWN“ stipendije. Prije osnivanja samostalnog Odvjetničkog ureda Krehić, Tarja je 8 godina radila u suradnji sa zagrebačkim odvjetničkim uredom Wolf Theiss. Zajedno sa timom odvjetnika, upravljala je i vodila regionalne M&A transakcije u JI Europi, te radila na nekim od najvećih privatizacija i transakcija u Hrvatskoj koje su uključivale ulazak stranih investitora na tržište Hrvatske i regije. Karijeru je počela kao pravnica u Sektoru regulative Hrvatskog telekoma d.d. gdje je stekla značajno iskustvo u telekomunikacijama, poslovanju u reguliranom okruženju, kao i u korporativnim poslovima, M&A i tržišnom natjecanju. Tarja je stručnjak u području trgovačkog prava i prava društava, M&A, bankarskog i financijskog prava, te u tržišnom natjecanju i telekom, medijskoj i ICT industriji.

U svibnju 2015. godine, zajedno s timom odvjetnica, korporativnih pravnica, sutkinja i znanstvenica, osnovala prvu Hrvatsku udrugu žena u pravnoj profesiji (HUZUPP), u kojoj obnaša funkciju predsjednice