Future Leaders predstavio buduće liderice

U svakoj kategoriji odabrane su najperspektivnije žene koje su sposobne preuzeti vodeće pozicije u tvrtkama i javnom sektoru

Zagreb, 6. lipnja 2017. – Na završnoj konferenciji projekta Future Leaders proglašene su nositeljice priznanja Future Leaders 2017. u sljedećim kategorijama: tehnologiji, znanosti, bankarstvu, investicijama i osiguranju, savjetovanju, ljudskim potencijalima, trgovini, turizmu, medijima te javnom sektoru.

Ovogodišnje dobitnice su: Marina Raguž, Katja Matić, Hana Naoulo Bego, Lucija Veličan, Edita Vasiljević, Nadja Schaps Horvat, Vlatka Kamenić Jagodić, Dejana Dojčinović Drilo, Ivana Tomičić Župan, Magdalena Mustapić, Maja Bušljeta, Nada Kaurin i Lana Djurkin-Koenig.

Konferencija je privukla više od 50 sudionica i sudionika, budućih liderica, mentorica, mentore i žena koje su spremne podijeliti svoje radno i životno iskustvo. Okupljeni su imali prigodu saznati koje strategije koriste uspješne kompanije kako bi osigurale dovoljno ženskih talenata za vodeće pozicije.

Posebna gošća konferencije bila je Dorothy Dalton, međunarodna karijerna trenerica i stručnjakinja za ljudske resurse, koja širom svijeta održava mini-mentoring evente sa savjetima za uspješan razvoj karijere.

Svoja iskustva u radu podijelile su Ana-Marija Vidjak i Gordana Kadoić. Mentorsku podršku u sklopu mini-monitoring eventa pružili su Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska, Tamara Maćašović, partnerica PwC Hrvatska, Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina , Ilijana Jeleč, predsjednica Uprave Erste nekretnine, Maja Kuhar Sobin, glavna tajnica Erste&Steiermärkische Bank...

„Sustavno nastojimo osvijestiti činjenicu da još uvijek imamo premalo žena na vodećim pozicijama kako u tvrtkama, tako i u javnom životu. Ovim projektom nastojimo pomoći onim ženama koje već imaju izražen potencijal da to čim prije i učine“, rekla je na dodjeli Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria.

Održan je i okrugli stol na temu razvoja ženskog lidershipa na kojem su sudjelovali Maja Crnjak, direktorica Službe ljudskih potencijala Erste&Steiermärkische Bank, Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina i Vladimira Senčar Perkov, direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima INA d.d. Zaključeno je da kompanije često imaju izvrsne procedure za prepoznavanje lidership talenata, ali da je potrebno uložiti dodatni napor u dodatno osvještavanje i stvarno provođenje tih praksi uz popratno mjerenje efikasnosti.

Moderatorica okruglog stola i članica stručnog žirija, inače kreatorica MAMFORCE standarda, Dijana Kobas Dešković istaknula je: „Poznato je da se žene na svom putu prema uspjehu susreću s velikim brojem nevidljivih barijera među kojima je i nesvjesna pristranost koja ih zaustavlja na putu prema vrhu. Kroz proglašenje Future Leaders želimo čim prije prepoznati buduće liderice koje potom, uz mentorski program, podržavamo i potičemo u daljnjem razvoju.“

Projekt Future Leaders već drugu godinu zaredom organiziraju mreža poslovnih žena Women in Adria i nezavisna platforma ženskog lidershipa Women’s Empowerment Forum (WEF). Cilj je povećati broj žena na vodećim pozicijama u tvrtkama i javnom sektoru. Na tim pozicijama u Hrvatskoj ih je trenutačno oko dvadeset posto.
Ove godine pristiglo je više od 100 nominacija, a osnovni kriteriji pri odabiru bio je da imaju već dokazani lidership potencijal te da su svojim dosadašnjim radom doprinijele svojem timu i/ili organizaciji.